Heas vormis heatujuline rokk

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Green Day solist Billy Joe Armstrong hoidis publikut enda võimuses kogu kontserdi vältel.
Green Day solist Billy Joe Armstrong hoidis publikut enda võimuses kogu kontserdi vältel. Foto: Jelena Rudi

Green Day kontsert tõi teisipäeval Tallinna lauluväljakule ligi 10 000 inimest ja erinevalt kaks nädalat varem toimunud Rock Summerist oli lavaesine kogu kontserdi aja rahvast tulvil. Täismajatundele aitas kaasa kontserdikorraldajate otsus asetada lava näoga laulukaare poole, mis jättis publiku käsutusse piiratud ala.

1987. aastal Californias alustanud punkbänd Green Day pakkus ligi kahe ja poole tunni pikkuse kontserdi jooksul tuntud ja vähemtuntud lugusid oma tegutsemisaja kõigist perioodidest. Ansambel suutis publiku käima tõmmata kohe esimese looga «99 Revolutions» ja pakkus fännidele muusikaelamust kogu etteaste jooksul.

Green Day esitas 27 lugu, pakkudes äratundmisrõõmu nii vanemale põlvkonnale, kes avastas bändi 1994. aastal pärast läbimurdealbumi «Dookie» ilmumist, kui ka nooremale publikule, kes jõudis bändini pärast 2004. aasta plaadi «American Idiot» plaadipoodidesse jõudmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles