Enim kasvab tasuta õpe Tallinna Ülikoolis

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gertu ja Liis õpivad Balti Filmi- ja Meediakoolis audiovisuaalset meediat. Eile pakuti Mehisele tööd režissööri assistendina.
Gertu ja Liis õpivad Balti Filmi- ja Meediakoolis audiovisuaalset meediat. Eile pakuti Mehisele tööd režissööri assistendina. Foto: Peeter Langovits

Haridus- ja teadusministeeriumi kõrghariduse osakonna asejuhataja Helen Põllo sõnul oli eelmisel aastal tasuta kohtade arv Eesti ülikoolides 9150. Kõrgharidusele lisanduvad eelarve summad lubavad vähemalt 3500 lisanduva õppeteenustasuta koha loomist.

Tallinna Ülikooli (TLÜ) õppeosakonna juhataja Helen Joosti sõnul võeti mullu riigieelarvelistele kohtadele vastu umbes 1500 tudengit. Kokku astus möödunud aastal ülikooli pea 2800 üliõpilast. Käesoleval suvel kavatsetakse vastu võtta umbes 2500 tudengit, kellest enam kui 2400 õpiksid õppeteenustasuta.

Kehtiva kõrgharidusstrateegia kohaselt, mis loodi aastateks 2006–2015, peaksid ülikoolid pöörama enam rõhku loodus- ja täppisteaduste erialadele. Sellele vaatamata suureneb vastuvõtt TLÜ riigieelarvelistele kohtadele just n-ö pehmete erialade arvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles