Šveitsi šamaan alustas sprinterite nõidumist

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastne peatreener Christoph Schmid (punastes pükstes) annab Eesti suusasprinteritele suuna kätte. Nüüd on juba meeste endi   asi maksimaalselt pingutada.
Vastne peatreener Christoph Schmid (punastes pükstes) annab Eesti suusasprinteritele suuna kätte. Nüüd on juba meeste endi asi maksimaalselt pingutada. Foto: Margus Ansu

Kui ma vaatan sprintereid, nende ennastunustavat trenni ja testi tulemusi, siis ma ei saa tõesti aru, miks neil eelmine talv nässu läks,» veab Eesti sprindikoondise vastne peatreener Christoph Schmid, kellele Mati Alaver omistas šamaani võimed, näole arusaamatu ilme. «Nad peaksid olema seal,» tõstab šveitslane parema käe silmade kõrgusele, «aga on seal,» sirutab ta vasaku käe küünra võrra paremast allapoole.

Tehvandi poolkergejõustikustaadion (jooksurada on vaid üks sirge ja kurv), kell näitab 9.30 (varajase trenni põhjus on suve kõige soojem päev), kui Schmid algava testtreeningu kava ette loeb.

Sprinterite näod venivad mõõdukalt pikaks. No mida! 300 meetrit jooksu aja peale, suusarolleritel eraldistart, ühisstart ja taas 300 meetrit. Jooksu! Täna 300 meetrit, homme 400, ülehomme ... Kas Schmid otsib oma parimale õpilasele, 2001. aasta 800 meetri jooksu maailmameistrile Andre Bu­cherile mantlipärijat?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles