Die Liebe*

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Spectacular lightshows» kavalehe poster MK valgustajate ruumis, postril näitlejad Risto Kübar ja Benny Claessens.
«Spectacular lightshows» kavalehe poster MK valgustajate ruumis, postril näitlejad Risto Kübar ja Benny Claessens. Foto: Heili Sibrits

Tõsi, see kõik on tõsi. Selline armastus ongi!» võttis saksa noormees ühe kokku lavastuse «Spectacular Lightshows». Palju erinevat teatrit näinud noormeest oli Risto Kübara ja Benny Claessensi ühiselt loodud lavastus liigutanud, see meeldis talle, ta pidas nähtut eriliseks ja erinevaks.

«Kui tavaliselt on etendused nii intensiivsed, sa saad etenduses nähtu, lavastuse teemade ja oma eluga paralleele tõmmata alles pärast etendust, siis siin anti võimalus juba saalis iseendaga tegeleda, sa said korraks endasse sulguda ja siis uuesti etendusse sisse minna,» seletas noormees põlevi silmi. Esietenduse võttis publik väga hästi vastu, saal jälgis laval toimuvat tähelepanelikult, toolide krigin, inimeste nihelemine ei riivanud kõrva.

Tõsi, kui kaks alasti meest – Risto Kübar ja Benny Claessens väliselt nagu Suur Peeter ja Väike Peeter – olid etenduse esimesed kolmkümmend minutit peaaegu et vaikides teineteise kätega mänginud, kord partneri käsi eemale lükates, siis taas tema kätest haarates, seda embuste-kakluste kätetantsu peaaegu pulksirgelt seistes korranud ja korranud, siis kahe vaataja kannatus katkes. Saalist lahkus keskealine paar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles