José Carreras Tallinnas: tore on jälle Eestis olla!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva, 26. juuni hilisõhtul eralennukiga Tallinnas maandunud tipptenor José Carreras ütles lennujaamas Tallinncityle, et tal on rõõm taas Eestis olla. «Loodan, et mind ootavad kaks suurepärast päeva ning saan anda toredale publikule väga hea kontserdi, nii et olen väga õnnelik,» lausus ta.

Staar rääkis, et neljapäeval, 27.juunil on kavas kohtuda Tallinna linnapeaga, kuid edasised plaanid homseks täpselt paigas pole. Linnapea võtab José Carrerase vastu kell 15 Tallinna raekojas.

Päris kindlasti ootavad korraldajate sõnul ees aga päris pingelised proovid suure sümfooniaorkestriga, mida dirigeerib kuulsa tenori vennapoeg dirigent David Gimenéz Carreras, Bukaresti filharmoonilise orkestri peadirigent, kes on juhatanud paljusid kuulsa tenori ülesastumisi. Kavas on mõistagi muusikailmas tuntud aariad nagu Mitch Leigh muusikali «Mees La Manchast» kuulus nimilugu «The impossible dream», kuid ka hispaania, prantsuse, itaalia jm. maade autorite looming.

Eesti muusikast kõneldes märkis José Carreras, et on meie muusikatraditsiooniga tuttav. «Tahaksin sellest aga rohkem teada saada, sest Eesti muusika tundub mulle väga huvitav,» ütles ta.

Maailmakuulus tenor astub lauluväljakul toimuval Tallinn Star Weekendil reedel, 28. juunil kell 20 siinse publiku ette. José Carrerasega esinevad koos ka armastatud Eesti metsosopran Annely Peebo ja Ukraina päritolu sopran Natalija Kovalova.

Varasemalt on laulja Eestit väisanud aastal 1999, kui andis kontserdi Tartu Lauluväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles