Laupäev tasub veeta Tartus

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba 16. sajandil oli 29. juuni ehk peeterpaulipäev tartlastel üks tähtsaimaid pidupäevi aastas. Tartu kaitsepühakute apostlite Peetruse ja Pauluse päeva tähistamine tõsteti taas au sisse kümne aasta eest ning eelseisval laupäeval tähistab Tartu taas linna kaitsepühakute päeva ehk tänapäevaselt öeldes Tartu linna päeva.

Päeva saab alustada linnapeaga kohvi juues. Kell 10 joob linnapea Urmas Kruuse lokaali Suudlevad Tudengid terrassil hommikukohvi. Pikemalt kohvitama jääjaid kostitavad terve päeva muusikaga Raekoja platsil toimuvad kontserdid.

Kell 13 saavad raekojas Tartu linna medali puhkpilliorkestri Popsid eestvedaja Enno Tubli ning Tartu Annelinna gümnaasiumi direktor Hiie Asser. Enno Tubli on tunnustatud dirigent ja trompetist, Tartu puhkpilliorkestri Popsid looja ning dirigent juba 1974. aastast. Ta on näiteks osalenud korraldajana 2006. aasta tudengilaulupeol Gaudeamus Eesti kava dirigendina, Tartu 2009. aasta laulupeol dirigendi ja 2011. aasta Gaudeamusel üldjuhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles