Tundmatu kuulsus

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Kübar
Risto Kübar Foto: A.Peegel

Olen Risto Kübarat näinud ihualasti rohkem kui ühtegi teist võõrast meest. Ei saa salata, et tegemist on seksika mehega. Tema riieteta mängitud rollid, tema lavaline alastus pole provotseeriv, vaid rollist tulenev ja põhjendatud. Eriliseks ja üheks põnevamaks eesti näitlejaks muudab Kübara kogu tema isiksus, tema rollide vaimne ja füüsiline pingestatus, sajaprotsendiline pühendumine mängule.

Risto Kübar on jõuline näitleja, samas mõjub ta laval ingellikult, haprana, millegi-kellegi väga õrnana, mis võib juba peale puhumisel laiali lennata. Temas peituvad vastuolud muudavad ta salapäraseks ja tabamatuks.

Ühtepidi on Risto Kübar teater NO99 näitlejatest kõige vähem tuntud, ta ei osale menuseriaalides, reklaamides ega figureeri seltskonnameedias, teiselt poolt on ta Euroopa teatriringkondades kõige tuntum Eesti näitleja – tema foto avab Saksamaa ühe olulisema sõnateatri Münchner Kammerspiele uue hooaja paksus raamatus näitlejate galerii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles