Ecuador loobub USA antud eelistest

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Snowden, me oleme sinuga,» kuulutab plakat mehe käes, kes koos teiste toetuse avaldajatega passis 2013. aastal  Edward Snowdeni vahepealse asupaiga Moskva Šeremetjevo lennujaama ette.
«Snowden, me oleme sinuga,» kuulutab plakat mehe käes, kes koos teiste toetuse avaldajatega passis 2013. aastal Edward Snowdeni vahepealse asupaiga Moskva Šeremetjevo lennujaama ette. Foto: AP/Scanpix

NSA luureandmeid lekitanud Edward Snowden viibib väidetavalt endiselt Moskva lennujaamas, ent Ecuadori sõnul tegelevad Ameerika Ühendriigid juba mõnda aega nende survestamisega, et riigireeturile varjupaika ei antaks.

Ecuadori presidendi veebiavalduses seisab, et Washington püüab riiki mitmekülgselt mõjutada nii Snowdeni kui Ecuadori Londoni saatkonnas redutava Wikileaksi asutaja Julian Assange’i küsimuses.

Neljapäeval kinnitasid Ecuadori president ja juhtivad ametnikud, et nad loobuvad USA poolt Andide kaubanduse edendamise ja narkootikumide vastu võitlemise aktiga (ATPDEA) antud tollimaksusoodustustest, vahendas CNN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles