Uus eurovolinik: Paet, Parts või Ansip

Mikk Salu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volinik peaks oma taustalt olema minister või endine     minister – nii Ansipi, Paeti kui Partsi puhul on nimetatud kriteeriumid täidetud.
Volinik peaks oma taustalt olema minister või endine minister – nii Ansipi, Paeti kui Partsi puhul on nimetatud kriteeriumid täidetud. Foto: Küllike Rooväli

«Ma ei ole suutnud seda ametikohta enda jaoks ihaldusväärseks mõelda,» ütleb peaminister Andrus Ansip küsimuse peale, kas tema sooviks saada järgmiseks Euroopa Komisjoni volinikuks. Tuleval aastal lõpevad praeguse Euroopa Komisjoni koosseisu volitused  ja Siim Kallase järel tuleb Eestil nimetada järgmine volinikukandidaat.

Seda, et Andrus Ansip ei soovi voliniku kohale kandideerida, ütlevad Postimehele ka päris mitmed tema lähikonda kuuluvad. Samas, Ansip ei pane ust ka päris kinni, jättes lõpliku otsuse ikkagi lahtiseks. Ilmselt nii ongi – Ansip ise väga ei taha, aga sõltuvalt poliitilise olukorra muutumisest või mõnest muust praegu veel teadmata tegurist ei saa Ansipi liikumist Euroopa Komisjoni siiski veel päriselt välistada.

Kui Andrus Ansip kõrvale jätta, siis kaks nime, keda järgmise Eesti-poolse volinikuna kõige enam nimetatakse, on välisminister Urmas Paet ja majandusminister Juhan Parts. Oma CV poolest sobivad kindlasti mõlemad. Nii Paet kui Parts on mõlemad olnud kaua ministrid, Parts nagu kõigile teada ka ekspeaminister. Mõlemad mehed kuuluvad ka oma erakonna liidrite sekka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles