Paet kohtub Bahreinis ELi ja Pärsia lahe riikide välisministritega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: Raigo Pajula

Välisminister Urmas Paet osaleb täna Manamas Bahreinis Euroopa Liidu ja Pärsia Lahe Koostöönõukogu riikide välisministrite kohtumisel.


Paeti sõnul on koostöö Pärsia lahe piirkonna kui strateegiliselt tähtsa regiooniga Euroopa Liidu jaoks oluline. «Soovime teha koostööd näiteks regionaalsete kriiside lahendamisel, terrorismivastases võitluses kui ka majandussuhete arendamisel,» ütles Paet.

Ministrid arutavad tänasel kohtumisel ELi ja Pärsia lahe riikide vahelisi suhteid. Kõneldakse ka olulisematest rahvusvahelistest arengutest, sealhulgas olukorrast Süürias, Iraagis, Iraanis, Jeemenis, Malis, Birmas/Myanmaris ning Lähis-Ida rahuprotsessiga seonduvast. Samuti peatutakse terrorismi ja piiratuse vastase võitluse küsimustel.

Paetil on Bahreinis plaanis ka kahepoolsed kohtumised Omaani, Araabia Ühendemiraatide, Katari ning Bahreini välisministriga.

Pärsia Lahe Koostöönõukogu (Gulf Cooperation Council – GCC) on Lähis-Ida, täpsemalt Pärsia lahe regionaalne organisatsioon, mis loodi 1981. aastal ja kuhu kuuluvad Bahrein, Oman, Katar, Kuveit, Saudi Araabia ning Araabia Ühendemiraadid.

Euroopa Liit sõlmis koostöölepingu GCC välisministritega 1989. aastal, mille kohaselt kohtutakse kord aastas ministrite tasemel, eesmärgiga arendada kaubandussuhteid ning aidata kaasa stabiilsuse tagamisele strateegiliselt tähtsas piirkonnas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles