Lugeja küsib: miks on Tallinnas busside sõidugraafikud prügikastide vahel?

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühissõidukite sõidugraafikud sattuvad prügikastide vahele just südalinnas, kus reklaamipinnad on kõige kallimad.
Ühissõidukite sõidugraafikud sattuvad prügikastide vahele just südalinnas, kus reklaamipinnad on kõige kallimad. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinn City lugeja soovib teada, miks on Tallinnas (näiteks Solarise ees ja paljudes muudes kohtades) busside sõiduplaanid prügikastide vahel  - mitte bussiootepaviljonides nagu see on mujal Euroopas ja ka Tartus.


«Tihti näen kuidas inimesed otsivad bussiaegu paviljonidest ning ei leia neid, näiteks välismaalased, tartlased, mina ise - samuti Tartus mõnda aega elanud ja harjunud sealse süsteemiga,» kurtis lugeja.

Vastab Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo:

Kui inimesed ootavad ootepaviljonis bussi, siis teistel on väga ebamugav minna sinna sõiduplaani vaatama. Me oleme sihilikult sõidugraafikud ootepaviljonist väljapoole paigaldanud.

See, et aeg-ajalt sattuvad sõidugraafikud kahe prügikasti vahele, on muidugi kahetsusväärne. Oleme reklaamprügikastide paigaldajatele selgitanud, et ärgu pangu prügikaste sõiduplaanide juurde, jätku need postid vahele. Aga see on jälle kahe otsaga asi, sest iseenesest on prügikastid ühissõidukipeatustes väga vajalikud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles