Priit Kallakas: vabadus korraldada sisevalimisi

, välisministri nõunik, võrdleva poliitika magister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kallakas
Priit Kallakas Foto: Margus Ansu

Välisministri nõunik Priit Kallakas (Reformierakond) kirjutab, et unelm karmi käe poliitikast ei vii meid edasi ausama riigi­valitsemise suunas, vaid teeb suure sammu tagasi suletuma ühiskonna poole.

Reformierakonna sisevalimiste ümber lahvatanud skandaal on algatanud diskussiooni, kas ja kui palju võivad erakonnad oma sisemisi protseduure valida ning millisel määral peab riik erakondade siseelu reguleerima. Nagu ühe kihutava liiklushuligaani põhjustatud õnnetus tekitab paljudes soovi langetada lubatud piirkiirust terves riigis, on emotsionaalselt mõistetav osa arvamusliidrite soov erakondade kruvisid veelgi tihedamalt kinni keerata.

Mõned leiavad, et riik peaks hakkama korraldama erakondade sisevalimisi. Äärmuslased ja strand­bergid on veendunud, et erakonnad on muutumas ajaloo igandiks ning nad tuleks kaotada. Teiste arvates on erakonnad aga tavalised mittetulundusühingud ning riik ei tohiks nende tegevusse üldse sekkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles