Kristel Kossar: rahval pole raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Kristel Kossar
Ajakirjanik Kristel Kossar Foto: Erakogu

Arutlemisi selle üle, miks tänavused suur­üritused ja megastaaride külaskäigud publikupuuduses kiratsevad, leiab igast meediaväljaandest. Tegelikult on põhjus palju proosalisem kui promootoritele ja kriitikutele meeldiks: rahval lihtsalt pole meelelahutuseks raha.

Kui 2009. aastal Madonna kontserdi tuhandekroonised piletihinnad välja kuulutati, haaras nii mõnigi inimene südamest. Praeguste suurkontsertide hinnatasemelt tundub Madonna ülesastumise eest küsitud umbes 65 eurot täitsa mõistlik, mõnele vaat et odavgi. Ainult et pärast seda tuli masu, millest suur osa Eesti inimesi (jah, kontserdikorraldajad, neid täiesti tavalisi Eesti inimesi, kes teie kontsertidel meelsasti käiks) siiani päriselt toibunud pole.

Kui pilet tavalisel Eesti jaanipeol maksab 13 eurot ning selle eest pakutakse võimalust osaleda rahvalikul koosviibimisel, kus esineb kohaliku tähtsusega folkbänd, tahaks küll taevast appi hüüda. Seda enam, et kõigest kaks eurot rohkem maksab Õllesummeri pilet, kus saab jälgida nii ilmakuulsat Pet Shop Boysi kui ka mitmete tuntud Eesti artistide esinemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles