Noorte töötuse vähendamiseks eraldati kaheksa miljardit

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Van Rompuy
Herman Van Rompuy Foto: Reuters

Euroopa Liidu liidrid kinnitasid noorte tööpuuduse vähendamiseks minevad summad, kuid analüütikute sõnul on vara öelda, kas need ka edu toovad.

«Oli produktiivne ülemkogu,» kinnitas Euroopa Liidu president Herman Van Rompuy (pildil). Tema sõnul leppisid euroliidu liidrid kokku, et noorte tööpuuduse leevendamiseks eraldatakse kaheksa miljardit eurot ning põhiosa sellest peaks käiku minema kahe järgneva aasta jooksul. Põhirõhk pannakse ümberõppele. Rompuy sõnul tuleb meetmed töötuse vähendamiseks kiiremini kasutusele võtta.

Noorte tööpuudusest on Euroopas kujunemas tõsine sotsiaalprobleem. Eurostati viimastel andmetel on alla 25-aastastest noorte tööpuudus euroliidus üle 23 protsendi. Euroopa ühisraha kasutavate riikide seas on see veidi kõrgem ehk üle 24 protsendi. See tähendab, et ligi veerand noortest on ilma tööta. Euroopa Komisjoni plaan näeb ette erialase praktika või töö leidmist nelja kuu jooksul alates noorte töötuks registreerimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles