Toiduliitu ärritab lihamassi halvustamine

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinerid..
Viinerid.. Foto: Margus Ansu.

Eesti Toiduainetööstuse Liit viis mullu kevadel läbi tarbijauuringu, millest nähtub, et tarbija jaoks ei ole vorsti hea maitse tingimata seotud lihasisaldusega. Kõnealuse uuringu tulemusi esitleti ka põllumajandusministeeriumile, enne kui viimane asus välja töötama uut lihasisalduse märki.

Uue märgistusega tuuakse selgelt välja liha osakaal vorstitootes ning lihatööstused saavad seda kasutada keeduvorstidel, viineritel ja sardellidel, mille lihasisaldus on vähemalt 60 protsenti ja mille valmistamisel pole kasutatud lihamassi. Toiduliit arvab, et uue märgistuse taga on väikese huvigrupi vastandumine tuntumatele lihatootjatele.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on mõned Eesti lihatööstused teadlikult loonud tarbijatele lihamassist kuvandi kui ebakvaliteetsest toorainest, mis on tema arvates väär ja vastutustundetu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles