Vanglast välja lubatud naistapja sai süüdistuse röövis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harku naistevangla
Harku naistevangla Foto: ANDRES TEISS/PM/SCANPIX BALTICS

Tapmise eest aastaid Harku naistevanglas veetnud ning mullu kevadel tingimisi vabadusse pääsenud naine ei suutnud kaua õiguskuulekalt käituda ning peab röövimise süüdistusega peagi taas kohtu ette astuma.

39-aastane Ljudmilla sattus esimest korda trellide taha juba 1998. aasta alguses, kui politsei kahtlustas teda Valgamaal sooritatud tapmises. Sama aasta oktoobris mõistis toonane Valga maakohus naisele tapmise eest 12-aastase vangistuse.

Mullu aprillis, kui Ljudmilla oli juba üle kümme aasta vanglas veetnud, leidsid nii vangla administratsioon, kriminaalhooldusametnik, prokuratuur kui ka kohus, et naine on lõpuks valmis taas vaba elu elama. Kohus arvestas Ljudmilla ennetähtaegselt vabadusse lubamisel muuhulgas vangla arvamusega, et naisel puudub edaspidi motivatsioon kuritegusid sooritada.

Vangla juhtkond seekord siiski eksis, sest veidi vähem kui aasta pärast Ljudmilla vabastamist pani naine toime uue raske kuriteo. Nimelt nähtub politsei uurimisandmetest, et Ljudmilla tungis tänavu 5. märtsil Tallinnas Volta tänaval asuvas korteris kallale teisele naisele, peksis ohvri armutult käte, jalgade ning ahjuroobiga läbi ning röövis kannatanult mobiiltelefoni ja sõrmuse.

Politsei tabas naisröövli vahetult pärast kuritööd ning 7. märtsil võttis kohus ta eeluurimise ajaks vahi alla. Kohtueelse menetluse lõppedes esitas Põhja ringkonnaprokuratuur Ljudmillale süüdistuse röövimises, mille eest võib kohus ta süüdimõistmise korral kuni 15 aastaks vangi saata. Kuna naine sooritas uue kuriteo katseajal, siis võib kohus tema karistusele liita ka varasema süüteo eest kandmata karistuse.

Harju maakohus arutab Ljudmilla süüasja juuni keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles