Eesti vanemaealised saavad hädas loota perele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakate eurooplaste depressiooninäitajad.
Eakate eurooplaste depressiooninäitajad. Foto: Pm

60 000 eurooplast hõlmanud uuringust nähtub, et üle 50-aastaste inimeste tervisele avaldab majanduslangus märkimisväärset mõju.

Brüsselis esitleti möödunud neljapäeval 50-aastaste ja vanemaealiste eurooplaste seas tehtud uuringut, mis sisaldab andmeid 16 riigi eakate tervisliku seisundi, töötamise, toimetuleku ja sotsiaalsete võrgustike kohta kriisijärgses Euroopas. Uuring näitab, et majanduslangus sundis näiteks paljusid eakaid jätkama töötamist.

Lähikümnenditel seisab Euroopa ees mitmeid majanduslikke ja sotsiaalseid väljakutseid, kuna riikide keskmine võlakoormus on pea 90 protsenti. Võla vähendamine võtab aastakümneid ning seejuures pole võlakoormuse hindamisel arvestatud rahvastiku vananemisest tingitud demograafilist tasakaalutust. Viimase tõttu on varjatud võlakoormus oluliselt suurem kui väljapaistev võlakoormus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles