Maris Jesse: miks me ei julge seksuaalteemadel rääkida?

, Tervise Arengu Instituudi direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Jesse.
Maris Jesse. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kõige keerulisem seksitrikk on rääkimine. Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse kirjutab, miks korraldati kampaania «Julge rääkida» (millele viidatakse enamasti küll kui viltuse peenise kampaaniale).

Soome tunnustatud laste- ja noortepsühhiaater ja seksuaalsuse uurija Raisa Cacciatore on öelnud, et kõige keerulisem seksi­trikk on rääkimine. Tervise Arengu Instituut ei oodanud, et äsjane kondoomikampaania «Julge rääkida» toob kaasa nii ulatusliku avaliku arutelu. Meie eesmärk oli kutsuda noori rääkima oma partneriga julgemalt ja avameelsemalt turvaseksi teemal.

Varasema kogemuse alusel eeldasime, et seksuaaltervise teemat nähakse ühiskonnas loomulikuna. Seksuaalteemadel rääkimine ei olegi lihtne, eriti jutu alustamine. Nagu näitas ka kampaania, võib see vahel mõnes aspektis välja kukkuda kohmakalt või tunduda labane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles