Kaspar Jõgeva: kumba sorti vana kool?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Jõgeva
Kaspar Jõgeva Foto: SCANPIX

Meenub teile kooliajast mõni kõva käega pedagoog? Usun, et meenub. Kas oli tegemist sellisega, kes aine läbinisti selgeks tegi ning oma ausa, kuid kompromissitu suhtumisega eeskujuks sai? Või oli tegu represseeriva türanniga, kes teema tuuma vaid ise mõistis? Ilmselt vana kooli õppejõud nõndamoodi kaheks jagunevad. Kumb neist on Peeter Lorents?

IT Kolledži tudengite sõnul on ta ebapädev, ebaprofessionaalne ning suhtub üleolevalt nii üliõpilastesse, kooli kui kaastöötajatesse. Sealhulgas öelnud professor välistudengile, et Lõuna-Korea rahval peaks tema rumaluse pärast häbi olema. Ja mitte ainult – õppejõud kutsunud üliõpilasi sõnadega «idioodid», «lambad», «rotid» ja «kolhoositalunikud». Lisaks polevat ta ühelgi õppuril võimaldanud oma eksamitööga tutvuda.

Samal ajal süüdistab professor üliõpilasi massilises spikerdamises. Lorentsi sõnul tegi ta tudengitega eksperimenti, kus vahetas varasemate aastate tööde sisendandmeid marginaalsel määral ja saanud tulemuseks rohkelt eelmiste aastate vastuseid, mis muudetud kujul valeks osutusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles