Afganistanis rünnati NATO varustusfirma kontorit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taamal on näha täna varahommikul toime pandud rünnaku järel NATOt varustava logistikafirma kontorist tõusvat suitsu.
Taamal on näha täna varahommikul toime pandud rünnaku järel NATOt varustava logistikafirma kontorist tõusvat suitsu. Foto: Reuters / Scanpix

Vähemalt seitse inimest hukkus täna varahommikul Kabulis suitsiidirünnakus ja tulevahetuses NATOt varustava logistikafirma kontori juures, teatas kohalik politsei.

Hukkunud olid Kabuli politseiülema, Mohammad Ayoub Salangi sõnul kontori neli Nepaali päritolu valvurit, üks afgaanist valvur ning kaks kohalikku tsiviilelanikku. Viga sai uudisteagentuuri AFP andmetel veel neli inimest.

Salangi sõnul algas intsident enesetapurünnakuga, milleks kasutati lõhkeainelastis veokit. Seejärel ründasid kaks või kolm relvastatud isikut hoonet ning pidasid valvuritega 30 – 40 minutit tulevahetust.

Kõik ründajad tapeti.

Plahvatus tekitas maapinnale suure lehtri ning jättis valvepostist alles vaid kivipuru ja väändunud terase. Ründajatest maha jäänud pommivestid detoneeriti julgeolekujõudude poolt.

Politsei sõnul oli rünnak suunatud rahvusvaheliste vägede heaks töötava logistikaettevõtte vastu.
Keegi ei võtnud kohe pärast rünnakut vastutust, ent Talibani võitlejad on kinnitanud, et nemad on Kabulis viimasel ajal toimunud rünnakuteseeria taga.

Samal ajal on Afganistani valitsusel järjest kasvav vajadus mässulistega rahu sõlmimiseks. NATO väed on juba riigist lahkumas ning kohalikud peavad riigi kaitsmise ja toimimise enda õlule võtma.
18. juunil Afganistani emiraatide nime all avatud Talibani kontor Qataris on aga president Hamid Karzaid tõsiselt ärritanud, sest see esitleb end justkui eksiilivalitsuse saatkonnana.

Karzai lõpetas ühepoolselt kõnelused Ühendriikidega ning ähvardas üldse rahuprotsessi boikoteerida.

12 aastat sissisõda pidanud Taliban, on korduvalt keeldunud läbirääkimistest Afganistani valitsusega, nimetades Karzaid USA kontrolli all olevaks valitsejaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles