Baptistide koguduste liit jäi mullu 10 600 euroga kahjumisse

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Baptistlikke kogudusi ühendav Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide (EKB) Koguduste Liit jäi eelmisel aastal 10 615 euroga kahjumisse, aasta varem oli liidu kasum 14 483 eurot.

Liidu tulud kasvasid tunamullusega võrreldes 26 protsenti 1,27 miljoni euroni, valdav osa tuludest tuli ettevõtlusest. Annetusi ja toetusi laekus 238 189 eurot ja liikmetasusid 50 162 eurot.

Liidu kulud moodustasid 2012. aastal 1,288 miljonit eurot, mida on 30 protsenti rohkem kui 2011. aastal. Kulude kasvu tõid suurenenud tööjõukulud, ettevõtluse ja finantseeritud projektide kulud.

Möödunud aastat alustas liit 85 kogudusega, aasta lõpuks taandus nende arv 83 koguduseni. Täistööajalisi töötajaid oli koguduste liidul üheksa, osalise tööajaga töötajaid viis ning lepingute alusel töötajaid 16. Kokku maksis liit mullu 114 848 eurot brutopalka, mida on tunamullusest 7908 eurot rohkem.

Kuigi koguduste liit märgib tegevusaruandes, et viieliikmelisele juhatusele palka ei maksta on juhatusele tasutud eelmisel aastal 48 172 eurot ilma sotsiaal- ja töötuskindlustusmaksuta.

Kõrgem Usuteaduslik Seminar jätkas mullu õppetööd sessiooniõppe vormis. Mullu kaitsesid diplomitöö kolm seminaristi. Kokku oli aasta lõpus seminaristide nimekirjas 39 üliõpilast.

Liit andis välja «Päevakalendrit» ning ajakirja «Teekäija» ning lasteajakirja «Päikesekiir». 

Koguduste liidu varade haldamist korraldab tütarettevõte EEKBL-Valduste OÜ. Liidu kinnisvaraks on Kõrgema Usuteadusliku Seminari hoone ja Nuutsaku laagrikeskus. Ettevõttes viidi eelmisel aastal läbi reorganiseerimine, mille käigus suleti keskladu.

Lisaks on tütarettevõttel 12 kauplusest koosnev kaubanduskett «Sõbralt sõbrale», mille aasta müügimaht moodustas ettevõtte käibest 88 protsenti. Kaubakäive suurenes võrreldes 2011. aastaga 43 protsenti.

Aasta lõpu seisuga töötas Valduste OÜ-s 63 inimest, kellest «Sõbralt Sõbrale» tegevuses lõi kaasa 53 töötajat. Kokku moodustasid ettevõtte tööjõukulud eelmisel aastal 459 285 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles