Politsei algatas Paldiski maantee õhupüssiterroristi suhtes menetluse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päev pärast jaanipäeva otsis politsei arvatava laskja korteri läbi.
Päev pärast jaanipäeva otsis politsei arvatava laskja korteri läbi. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei tabas eelmisel nädalal mehe, kes Tallinnas Paldiski maantee ja Tulika tänava kandis tulistas õhkrelvast vastasmaja aknaid.


Juunikuus said kuulitabamuse kuus kuni kaheksa ühe Paldiski tänava elamu korteri akent. Paaril korral kohale kutsutud politseipatrull ei pääsenud sisse majja, kust arvatavalt tulistati.

Politseist võeti ühendust korteriomanikuga, kelle korterist oli ilmselt tulistatud. Päev pärast jaanipäeva aga asus politsei jõulisemalt tegutsema. Korteri uks murti maha ning otsiti korterit üürinud 40-aastase mehe elamine läbi.

«Läbiotsimise käigus võeti ära mitu nuga. Vastuse küsimusele, kas need on tsiviilkäibes lubatud, annab ekspertiis,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro.

Kahro sõnul tunnistas mees üles, et lasi aknast liiklusmärke pneumaatilisest relvast, samuti võttis ta omaks, et lasi vastasmaja suunas. Mõistlikke põhjendusi ta oma tegudele ei toonud, kuid enda sõnul ei olevat ta tahtnud kellelegi sellega viga teha.

Mees väitis politseile, et pärast seda, kui laskmine avalikuks tuli ja politsei asja uurima asus, olevat ta pneumaatilise relva ära hävitanud. «Menetlus mehe suhtes käib. Tema karistus saab selgeks pärast seda, kui kahjusaajad on oma kahjud kokku arvutanud ja politseile edastanud, seda praeguseks veel tehtud ei ole. Kui kellelgi on veel kõnealuse mehe suhtes pretensioone, tasub sellest kindlasti politseile teada anda,» lausus Kahro.

Seni viimane õhkrelva väärkasutuse juhtum leidis aset 28. juunil Lasnamäel. Seni tabamata kurjategija lasi Kärberi tänaval õhupüssist kaheksa-aastast poissi. Poiss sai vigastada ja politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetluse.

Kärberi tänaval maja hoovis seisnud poissi tabas õhupüssi kuul õlga. Kiirabi viis poisi haiglasse, kust ta peatselt jälle koju lubati. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise paragrahvi tunnustel. Kohtus süüdimõistmisel võib sellise teo eest karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Poisi ema ütles portaalile Postimees.ru, et kurjategija lasi poisi pihta viiekorruselisest paneelmajast. «Mu poeg oli just koju tulemas, kui ta peatus hetkeks viiekorruselise paneelmaja ees, et teise poisiga rääkida. Sel momendil tabas poisi õlga samast majast lastud õhupüssi kuul,» rääkis poisi ema.

Kiirabi toimetas poja haiglasse, kust ta sai pärast esmaabi koju. «See läks õnnelikult, et mu pojast pärast kuulitabamust invaliidi ei saanud,» rääkis naine.

Mullu mais aga lasti Lasnamäel Võru tänaval ühe korteri aknast õhupüssiga 43-aastase mehe pihta. Kohale saabunud politsei tuvastas kiiresti korteri, kust oli tulistatud ning toimetas avaliku korra raskes rikkumises kahtlustatavatena jaoskonda kuueliikmelise joomaseltskonna, kelle seas oli nii mehi kui naisi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles