Õllesummeri õllelinnakuses püstitub hetkel tõenäoliselt Eesti suurim vabaõhurestoran, mis loodab neljapäevase festivali jooksul toitlustada enam kui 4000 klienti ning pakkuda mõnusat äraolemist veel lisaks 8000 kundele, kes õlu- ja siidri peale maiad.
Restorani peakokk Stepan Jarts on Eesti üks nimekamaid ja hinnatud Eestis tegutsevaid tippkokkasid, kelle sõnul on taolise projekti elluviimine äärmiselt põnev, kuid sealjuures ka suurt väljakutset pakkuv.
Välirestorani heaks funktsioneerimiseks on ehitatud laululava tagusele platsile suurde telki väliköök ning hall, mis mahutab korraga 700-800 inimest, lisaks seisukohad.
«Väga oluline on siin meeskonna töö. Igal inimesel on siin roll alustades laost kuni projektijuhtideni välja. Selliste suurte ürituste puhul on oluline, et info liikumine oleks kogu aeg hea,» rääkis Jarts Tallinncityle.
Restoranil on laos 2,5 tonni toorainet, millest kõigil Õllesummeri päevil süüa valmistatakse.
Vaata pilte galeriist!