Tapmises ja jõhkras röövis süüdistatava kamba kohtuasi algab talvel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eeloleval talvel algab Rakveres kohtuprotsess kurjategijate kamba üle, kellel lasub süüdistus tapmises ja jõhkras röövis.

Kui algselt pidi kohus ränkades kuritegudes süüdistatavate meeste süüasja arutama hakkama pärast jaanipühi 26. juunil, siis prokuratuuri töökava muutuse tõttu algab protsess detsembris.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmetel sõitsid 2010. aasta novembri alguses Lääne-Virumaal 15-aastane nooruk, 18-aastane noormees ning 28-, 35- ja 38-aastane mees varastatud autoga samas seltskonnas olnud 28-aastase mehe juurde.

Nad märkasid tee ääres seisvat sõidukit ning selle juures olevat eakat meest. Seltskond peatus ja selgus, et tee ääres seisnud mehe auto aku on tühi. Kamp oli lahkesti nõus hädalisele voolu andma, kuid tegelikult otsustasid nad meest rünnata. Sel ajal, kui akult akule voolu anti, lõi 18-aastane noormees vanemat meest raudkangiga kuklasse. Seejärel varastas kamp tee ääres seisnud sõidukist asju, tuvastas uurimine.

Kuriteo varjamiseks sõitis kamp eelnevalt varastatud sõiduki ning tee ääres olnud kannatanu sõidukiga Lasila karjääri, teadvuse kaotanud mees tõsteti tema auto rooli taha ning sõiduk lükati karjääri kaldast alla. Väga raskeid kehavigastusi saanud kannatanu jäi siiski imekombel ellu, kuna tema lähikondsed leidsid ta ja tänu sellele sai ta õigeaegselt arstiabi.

Sama kuu lõpus tarvitas sama seltskond 28-aastase mehe juures alkoholi, lisaks viibis seal veel üks 15-aastane nooruk. 18-aastase noormehe ning 38-aastase mehe vahel tekkis uurimisandmetel tüli, mille käigus noorem mees lõi teisele mehele rusikaga näkku. Kannatanu kallal kasutas vägivalda ka 35-aastane mees. Seejärel viis kogu seltskond kannatanu Lemmküla karjääri, kus üheskoos jätkati jõhkrat vägivallatsemist. Kurjategijad lahkusid ning jätsid kannatanu karjääri.

2011. aasta augustis avastati Lemmküla karjäärist tundmatu mehe surnukeha. Uurimine tuvastas, et tegemist oli sama mehega, kelle kallal 2010. aasta novembris vägivalda tarvitati.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai üks meestest süüdistuse tapmises, teised aga nii tapmises kui ka vägivaldses röövis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles