Laanet: muudatused PPA juhtimises oli ainuvõimalik lahendus

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: Merike Teder

Kunagisest politseijuhist ja siseministrist riigikogu liige ja õiguskomisjoni aseesimees, parteitu Kalle Laanet märkis politsei- ja piirivalveameti (PPA) osakonnajuhtide väljavahetamise kohta, et see oli PPA uue juhi Elmar Vaheri jaoks ainuvõimalik lahendus.

Laaneti sõnul on organisatsioonis sujuva töö tagamiseks üks asi isikute väljavahetamine, kuid järgmine samm peaks kindlasti olema võimu ülevalt alla delegeerimine ehk prefektuuridele suurema otsustamisõiguse andmine, vahendab ERR uudised.

«Kui senised juhid oleksid olnud ühiskonna ootustele vastavad juhid, siis poleks neid probleeme maakondades ilmnenud. Tuleb välja, et nad ei suutnud seda rasket koormat vedada ja nende asemele asuvad inimesed, kellele see on rohkem jõukohane,» märkis Laanet.  

Politsei- ja piirivalveamet teatas täna, et juulis ja augustis vahetab amet välja kolm juhti: piirivalveosakonda asub juhtima Rando Kruusmaa, keskkriminaalpolitseid Krista Aas ning korrakaitsepolitsei osakonda Joosep Kaasik.

Kruusmaa vahetab välja Tõnu Hundi, kes siirdub erialadiplomaadiks Venemaale ning Kaasik vahetab välja Tarmo Miilitsa, kes kandideerib kõrgele ametikohale Euroopa Liidu politseimissioonil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles