Metsamarjad kiirustavad hoidiseks

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lämbete ilmadega läksid paiguti hallitama pooled metsmaasikad. Foto on tehtud esmaspäeval Tartu valla lageraielangil.
Lämbete ilmadega läksid paiguti hallitama pooled metsmaasikad. Foto on tehtud esmaspäeval Tartu valla lageraielangil. Foto: Martin Pau

Tänavu ei maksa metsamarjade lembijail kalendri järgi korilusplaane seada. Mustikal võis hakata käima juba pärast jaanipäeva, lagedamail rabalaikudel kollendavad murakad kipuvad moosiks suisa sõrmede vahel.

«Kõik kiirustab hirmsasti, aga miks, ei tea,» tunnistas Järvselja marjametsi ja soid tihti kammiv Eve Hiir, kes oli laotanud eile hommikul Tartu avaturul enda ette letile plastkarpide viisi kuldkollaseks küpsenud rabamurakaid. Sealsamas ootasid ostjaid kergelt valgepõsksed metsmaasikad.

«Metsmaasikat ei saanud vahepeal õieti korjatagi,» rääkis Hiir. «Vihm ja kuumus tegid nad täitsa pehmeks ja väga palju oli hallitanud marju. Aga nüüd on tulnud peale uued marjad, märksa kõvemad. Metsmaasikas tuli justkui tavalisel ajal, aga paistab, et neid saab korjata tavalisest pikemalt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles