Folkloorifestival värskendab mälu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väägvere külakapell (vasakult Embi Kivimaa, Einar Nõmme, Helle Soo, Karin Gross, Kalle Vas­si­la, Ülle Kool, Jane Lööndre ja Krista Hint) tähistab enne festivali oma kaheksandat sünnipäeva.
Väägvere külakapell (vasakult Embi Kivimaa, Einar Nõmme, Helle Soo, Karin Gross, Kalle Vas­si­la, Ülle Kool, Jane Lööndre ja Krista Hint) tähistab enne festivali oma kaheksandat sünnipäeva. Foto: Kristjan Teedema

Homme saab Tartus kuulata pillimängu, näha rahvatantsu või õppida hoopiski mõistma india tantsu käeliigutusi. Algab rahvusvaheline folkloorifestival Baltica, mille avamispidu on esimest korda Taaralinnas.

Folkloorifestivali peakorraldaja Laura Liinat lausus, et üritusel osalemine on üsnagi harukordne võimalus, sest ehedat pärimusmuusikat tänapäeval enam palju ei näe. See aga aitab rahvakultuuri meeles pidada ja edasi kanda.

«Üritus on ikkagi vahend mingi üldisema liikumise toetamiseks,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles