Arko Olesk: kaks kultuuri

Arko Olesk
, teadustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arko Olesk.
Arko Olesk. Foto: Mihkel Maripuu

Kumb ikkagi tagab õnneliku, heal järjel ja ühiskondlikult kasuliku positsiooni: reaalteadused või sotsiaal- ja humanitaarvaldkonnad?

Reaalteadusi esindavas nurgas on raske­kaallased: president ütles viimati edukatele koolilõpetajatele, et need võiksid õppida IT-erialasid. Ja kui nad õpivad midagi muud, siis õppigu ikkagi IT-d lisaks. Ka riigikogu esimees Ene Ergma on olnud väsimatu loodusteaduste propageerija, tihti neid «pehmematele» teadustele vastandades. Vastulöögi Ergmale andis eelmise reede Postimehes Tartu Ülikooli makroökonoomika professor Raul Eamets.

Riigi huvi loodus- ja täppisteaduste õppimise edendamise vastu on täiesti mõistetav. Võtnud sihiks kasvu ja jõukust tõotava teadmistepõhise majanduse, vajab see vastava haridusega noori. Just neid on vajaka, ja mitte ainult meil, vaid kõigis OECD riikides. Sellest kõik need ulatuslikud teaduse populariseerimise tegevused, mille osaline olen isegi olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles