Kolm tippametnikku välja valitud

Risto Berendson
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Aas.
Krista Aas. Foto: Mihkel Maripuu

Piirivalve uueks juhiks saab praegu siseministeeriumi palgal olev Rando Kruusmaa, kelle pikaajaline töösuhe politsei- ja piirivalveametiga (PPA) oli peatatud kuni 2016. aastani. Alates 1995. aastast piirivalves töötanud mehe nähtavaim töövõit selles vallas oli järjekorras oodanud autokolonnide kadumine idapiiril.

Kruusmaa osales ka hiljutisel siseministeeriumi Venemaa erialadiplomaadi konkursil, mille võitjaks ta Postimehe andmeil osutus. PPA peadirektori Elmar Vaheri viimasel hetkel tehtud pakkumine sundis asju ümber mängima: nii suundubki Moskvasse piirivalveametist lahkuv juht Tõnu Hunt.

Korrakaitsepolitsei valdkonda hakkab juhtima Joosep Kaasik. Mees, kes alustas 1991. aastal Pärnus politseitööd kõige madalamast, nooreminspektori ametist ja tõusis enne edutamist juhtima korrakaitse poolel PPA planeerimistalitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles