Savisaar: minu poolt hääletavad nii pooldajad kui vastased

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Foto: Liis Treimann

Täna Tallinnas Nõmmel valimas käinud Keskerakonna juht ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar on kindel, et seekordsetel valimistel läheb erakonnal paremini kui viis aastat tagasi, kui saadi vaid üks koht. Savisaare arvates annavad tema poolt oma hääle nii pooldajad kui ka need, kes ootavad ta kiiret lahkumist Eestist.

Keskerakonna juhil ja valimisnimekirja esinumbril Edgar Savisaarel tuli täna oma hääl anda Isamaa ja Res Publica erakonna valimisnimekirjaga sama numbrit 105 kandvas valimisjaoskonnas.

Veidi edasi asus küll Keskerakonna arvukatest reklaamidest meelde jäänud nr 104 kandev valimisjaoskond, kuid sinna polnud prekond Savisaarel täna asja.

Küsimusele mitu kohta võiks Keskerakond tänastel valimistel saada, vastas Savisaar, et rohkem kui eelmisel korral. «Eks valimiste päev ole poliitikutele ikka tõehetk, nii et ootame, mida rahvas ütleb,» sõnas Keskerakonna esikandidaat Edgar Savisaar pärast oma hääle andmist Nõmme Gümnaasiumis.

Keskerakonna juhi sõnul hääletavad nendel valimistel tema poolt nii need, kes tahavad, et ta «võimalikult kiiresti kaoks ära Brüsselisse, kui ka need, kes mitte mingil juhul ei taha, et ma sinna läheks».

Savisaare sõnul ei looda ta korrata eelmistel Euroopa Parlamendi valimistel presidendi Toomas Hendrik Ilvese hiilgavat valimisedu. «Toomas Hendrik Ilves on unikaalne ja kahjuks ei õnnestu isiklikult nendel valimistel kellelgi ühtegi häält kokku koguda, /.../ sest nendel valimistel kehtivad teised reeglid,» lisas Savisaar.

Koos Edagr Savisaarega hääletamas käinud riigikogu Keskfraktsiooni juhi Vilja Savisaare sõnul poleks ta koduse inimesena näiteks viis aastat tagasi mingil juhul olnud nõus Euroopa Parlamenti minema, kui see võimalus oleks tekkinud.

«Aga inimene muutub ja mingid asjad lihtsalt ammenduvad,» vastas ta küsimusele, kas tal pole niivõrd põnevatel aegadel kahju Eesti poliitikast kõrvale astuda. Ta lubas, et Brüsselisse pääsedes ei kao ta päris ära. «Minu siinsed valijad jäävad siia ja mul on ka nende ees vastutus. Kui ma peaksingi neli päeva töötamas Brüsselis või Strasbourgis, siis ülejäänud kolm päeva kuuluvad ikka Eestile,» kinnitas ta.

Keskfraktsiooni juhi sõnul peavad Euroopas olema need inimesed, kellele Eesti saatus on oluline. «Eesti ei peaks saatma Brüsselisse mitte oma kõige kehvemaid esindajaid, vaid kõige paremaid. Eesti lihtsalt väärib seda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles