Skandaali sattunud tervisekeskus sai karistada

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.corrigo.ee

Tervise arengu instituut (TAI) karistas Ida-Virumaal tegutsevat tervisekeskust Corrigo, kuna viimane riisus HIV-positiivsete, uimastisõltlaste ja nende lähedaste nõustamiseks mõeldud raha.

Corrigo juhtum tuli avalikkuse ette aprillis, kui sellest rääkis ETV saade «Pealtnägija», vahendab ERR uudised.

Juhtunut asus uurima TAI ning hiljuti jõuti otsusele, et Corrigo on rikkunud nendega sõlmitud lepingu tingimusi.

TAI esitas avalduse lepingu erakorraliseks ülesütlemiseks ning määras ettevõttele trahvi, mis koos tagasinõutud rahaga enammakstud teenuste eest moodustas 4700 eurot, mille ettevõte on tänaseks ka maksnud.

TAI nakkushaiguste ja narkomaania ennetamise osakonna juhataja Aljona Kurbatova märkis, et tagasimaksenõue esitati seoses nõustamistega, mida pakkusid vastava kvalifikatsioonita inimesed või mille toimumist polnud võimalik tõendada.

Tänavu aprillis lahkus psühholoog Elle Purde-Prits omal soovil tervisekeskusest Corrigo, kuid juba enne seda esitas ta ametliku kaebuse, milles väitis, et tervishoiuasutuses toimub pettus. Psühholoogi kahtluste kohaselt ei olnud osa keskuse klientidest tegelikkuses olemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles