Ilves kuulutas välja kriitikat põhjustanud kooliseaduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves kuulutas eile välja opositsioonis teravat vastuseisu leidnud põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse, kuna seadus pole põhiseadusega vastuolus. Samas tõdes riigipea, et jälgis seaduse menetlemist riigikogus kriitiliselt.

Uue seaduse eksameid käsitleva seadusepunkti kohaselt tuleb anda gümnaasiumi lõputunnistus õpilasele, kes on sooritanud riigieksami vähemalt hindele «nõrk». Hinde «rahuldav» pälvimiseks tuleb saavutada vähemalt 20 protsenti maksimaalsest tulemusest. Ilvese sõnul ei välista need kaks normi teineteist ja neid on võimalik rakendada, mistõttu pole need õigusselgusetuse tõttu ka põhiseaduse vastased.

«See, kas gümnaasiumi lõpetamise üle otsustamise usaldamine õpilase koolile on mõistlik või tuleks kooli lõpetamise tingimusena nõuda ka riigieksamite sooritamist vähemalt hindele «rahuldav», on antud juhul hariduspoliitilise valiku, mitte põhiseaduslikkuse küsimus,» nentis Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles