Politsei: avalikus kohas alasti viibimine pole lubatud

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nudistid Tallinna randades. Pirita rand. Meest, kes Pirital paljalt päevitas, temast mõnekümne meetri kaugusel mänginud lapsed ei häirinud.
Nudistid Tallinna randades. Pirita rand. Meest, kes Pirital paljalt päevitas, temast mõnekümne meetri kaugusel mänginud lapsed ei häirinud. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Tallinna randades riieteta päevitajad peaksid teadma, et see on keelatud ning määrav pole ka see, kas tegemist on avaliku rannaga või mitte. Avalik ruum tähendab mis tahes kõigile ligipääsetavat ala või kohta. Kui avalik rand lõpeb, ei tähenda see avaliku koha lõppu. Kui sellisel alal keegi alasti päevitab ning see rikub kellegi rahu, on viimasel õigus politseid sest teavitada.

Politsei- ja piirvalveameti põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrichi sõnul on alasti rannas viibimine üsna piiripealne asi, milles selget praktikat väljakujunenud pole. «Ka siis, kui pole tegemist avaliku rannaga, kuid seal viibib inimesi, keda häirib kellegi alastiolek, on tal õigus kutsuda patrull,» märkis Uldrich.

Alastiolek avalikus kohas on sisuliselt võrreldav teiste rahu rikkumisega.

Politseile ei ole nudistid sel aastal küll kuigi suurt peavalu tekitanud. Otseseid kaebusi kellegi rahu rikkumise kohta alasti olemisega on olnud tänavu vaid üksikuid.

Näiteks võiks tuua juhtumi Pirita rannas, kus politseipatrull vestles ühe alasti päevitajaga ning palus tal riidesse panna.

Avaliku korra eeskirjade järgi ei tohi avalikus kohas alasti viibida, edastas politsei- ja piirivalveamet.

Uldrichi sõnul on alastiolek väga piiripealne ka seetõttu, et sageli on raske määratleda, kas tegemist on liputamise või nudismiga. «Kui kahtlustatakse alastioleku juures mingit seksuaalset alatooni, tuleks sellest kindlasti politseid teavitada ning sel juhul on tegemist kriminaalkorras karistatava tegevusega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles