Kelle eksimus viis kõrgepingeliinidel noormehe hukkumiseni?

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgepingeliinid.
Kõrgepingeliinid. Foto: SCANPIX

Teisipäeval Viljandimaal Kolga-Jaani vallas Oiu küla lähedal kõrgepingeliinide ehitusel töölise, 20-aastase Ranneri hukkumise asjaolud on seni teadmata, nagu ka see, kes eksis.

Politsei teatel käivad ülekuulamised ja uurimise raames selgitatakse, kas ja kus täpselt olid pingestatud või maandatud liinid ning kes ohutuse tagamise eest vastutab, kirjutab Õhtuleht.

Õnnetuspaiga lähedal elav kunagine kauaaegne elektrik Rein, kes on ka ise kõrgete postide otsas töötanud, ei osanud arvata, mis võis õnnetuse põhjustada: «Mind huvitas ja huvitab siiamaani, kuidas tema sinna looga peale kukkus – seal ta ju rippus, seal ta ju oli...»  

«Ülemine liin on 330 kilovolti, alumine 110. Kui pinge oleks sees olnud – ikkagi 330 kilovolti –, siis ei oleks seal midagi järele jäänud,» ütles Rein.

Sõbrad on Õhtulehe kommentaariumis kirjutanud, et Ranner käis tööl juba pikemat aega – ta oli täpne, kohusetundlik ning teadis ja oskas seda, mida ta tegi, väga hästi.

«Asi oli lihtsalt selles, et see, kes pidi kõrgepingeliini voolu alt välja lülitama, kahjuks unustas arvatavasti või jäi selle välja lülitamisega hiljaks, ning selle tagajärjel sai noor mees oma tööd tehes elektrilöögi,» rääkis sõber.

Traagiline õnnetus juhtus teisipäeval kella 11 paiku Viljandimaal Oiu küla lähedal, kus masti praakdetaile vahetamas olnud ETNET OÜ tööline Ranner hukkus. Päästeamet sai hukkunu kõrgepingeliini pealt kätte kella nelja paiku. Politsei algatas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetluse, samuti uurib tööõnnetust tööinspektsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles