Sotsid pärivad õiguskantslerilt jahiseaduse osas aru

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahimees.
Jahimees. Foto: Margus Ansu / Postimees

Riigikogu keskkonnakomisjoni sotsiaaldemokraatidest liikmed Rein Randver ja Karel Rüütli küsivad õiguskantslerilt hinnangut uue jahiseaduse vastavusele põhiseadusega.

Saadetud kirjalikus küsimuses rõhutatakse, et vastuoluline seadusega distantseerib riik ennast jahinduse korraldusest, teatasid sotsid.

«Uus jahiseadus võeti vastu kiirustades ja läbimõtlematult. Jahindus mõjutab otseselt aga Eesti looduskeskkonda, metsandust ja põllumajandust,» selgitas Karel Rüütli. «Näiteks on ebaselge jahinõukogude vastutus ja moodustamine, ebamõistlikult suur osa ulukikahjudest on jäänud jahimeeste ja maaomanike kanda.»

Vastuolulise uue seadusega loobutakse siiani kehtinud jahinduse korralduse põhimõtetest, leiavad sotsid. «Minnakse üle kontseptuaalselt uuele süsteemile, milles riik distantseerib end suurel määral jahinduse korraldamisest ning järelevalve teostamisest, andes näiteks ulukite küttimismahtude ja -struktuuri üle otsustamise maaomanikele ja jahimeestele,» seisab kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles