Saksofonimaestro mängib eriti erilisel kontserdil

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Saarsalu kiidab Tartu Jazzklubi tegevust. Sealsamas seinal loob džässiõhkkonda tema esimene saksofon, millega ta tegi ka oma esimesed salvestused Eesti Raadio fonoteeki aastal 1965.
Lembit Saarsalu kiidab Tartu Jazzklubi tegevust. Sealsamas seinal loob džässiõhkkonda tema esimene saksofon, millega ta tegi ka oma esimesed salvestused Eesti Raadio fonoteeki aastal 1965. Foto: Margus Ansu

Maestro Lembit Saarsalu on tartlane olnud kümme aastat. Oma kodulinnas, jätkuvalt ka mujal Eestis ja raja taga viljakalt tegutsenud saksofonist tuleb homme taas Tartu publiku ette. Nüüd­ne esinemine on eriti eriline.

Tavalisest kontserdist erineb laupäevaõhtune muusikute ja publiku kohtumine botaanikaaias mitmel põhjusel.

Kõigepealt – valminud on uus džässiplaat, mis jäädvustab kahe riigi pillimeeste kunsti. Rahvusvahelist koostööd on teisedki tartlased arendanud, ent varem ei ole üllitatud ühtki CDd Tartu ja mõne tema sõpruslinna koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles