Euroopa ihkab oma pilve

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neelie Kroes (vasakul)ja Toomas Hendrik Ilves leiavad, et oma pilveteenusest võidaks ka Euroopa majandus.
Neelie Kroes (vasakul)ja Toomas Hendrik Ilves leiavad, et oma pilveteenusest võidaks ka Euroopa majandus. Foto: Toomas Huik

Eile Tallinnas kogunenud Euroopa pilvandmetöötluse arendamise nõukoja koosoleku järgsel pressikonverentsil ütles president Toomas Hendrik Ilvese, et luureskandaali taustal on Euroopa lahtisidumine USA ettevõtete pakutavatest pilveteenustest ning oma turvalise pilve loomine saanud eriti aktuaalseks.

«Viimased kuud kinnitavad taas kord: on eriti oluline välja töötada Euroopa oma andmepilved, mis alluvad Euroopa Liidu seadustele ja on kasutajale täiesti turvalised, kuna praegu on 95 protsenti Euroopa Liidus kasutatavaist pilveteenustest USA ettevõtete omad,» rõhutas president Ilves.

Pilvandmetöötlus tähendab andmete, näiteks tekstifailide, piltide, videote ja tarkvara salvestamist kaugemal asuvates arvutites, millele kasutajad pääsevad ligi interneti kaudu enda valitud seadmetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles