Segaduste aeg jätkub

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moslemi Vennaskonna toetaja eile Kairo ülikooli juures toimunud meeleavaldusel.
Moslemi Vennaskonna toetaja eile Kairo ülikooli juures toimunud meeleavaldusel. Foto: AFP/SCANPIX

Pärast kolmapäevast riigipööret, millega riigi esimene demokraatlikult valitud president Mohamed Morsi asendati senise konstitutsioonikohtuniku Adly Mansouriga, on Egiptuses jätkunud kokkupõrked kukutatud presidendi toetajate ning sõdurite ja Morsi vastaste vahel.

Eile sai pealinnas Kairos surma vähemalt kolm inimest, kui tuhanded Morsit toetava islamistliku Moslemi Vennaskonna liikmed ja toetajad liikusid pärast palvust presidendi vabariikliku kaardiväe klubi juurde, kus väidetavalt hoitakse nii Morsit kui ka tema lähemaid liitlasi.

«Reeturid!», «Morsi on meie president!» skandeerinud vihase rahvahulga tõrjumiseks avasid hoonet kaitsnud sõdurid protestijate pihta tule. Kuigi armee on seda eitanud, kinnitasid mitmed sündmuspaigal viibinud ajakirjanikud, et nad nägid, kuidas sõjaväelased esmalt õhku tulistasid ja seejärel relvad protestijate pihta suunasid. Laske kostis ka protestijate ridadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles