Ujumistreener ujus Võrtsjärvest Peipsisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujumistreener Allan-Kris Malleus ujus esimese inimesena järjest, ilma veest välja tulemata, piki Emajõge sada kilomeetrit ehk Jõesuust Praagani. 25 tundi vees leotasid ujuja käe valgeks.
Ujumistreener Allan-Kris Malleus ujus esimese inimesena järjest, ilma veest välja tulemata, piki Emajõge sada kilomeetrit ehk Jõesuust Praagani. 25 tundi vees leotasid ujuja käe valgeks. Foto: Margus Ansu

Neljapäeval kell 16 asus 20-aastane pikamaa­ujuja Allan-Kris Malleus Jõesuust mööda Emajõge Peipsi poole ujuma ning reedel kell 16.55 oli ta jõudnud Peipsi vetesse. Kui algul pidi lõpp-peatus olema Praagal, siis teekonnal otsustati maabuda sealt viis kilomeetrit kaugemal Varnjas. Algselt pidi Malleus jõudma sihtmärgini täna kella 19 paiku.

Emajõge on täies pikkuses korraga läbida proovitud varemgi, kuid ebaõnnestunult. Pikamaaujuja Teet Daaniel on sajakilomeetrise distantsi läbinud kahes osas, kuid korraga pole keegi suutnud kogu Emajõe sängi seljataha jätta.

Allan-Kris Malleus on teinud vetteminekuks palju tööd: ta on ujunud hulga pikki otsi nii basseinis kui välitingimustes. «Aga ka vaimne ettevalmistus on oluline,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles