Jaan Ginter: peamine on hariduse kvaliteet

Jaan Ginter
, Tartu Ülikooli õigus­teaduskonna dekaan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli professor, õigusteaduskonna dekaan Jaan Ginter.
Tartu Ülikooli professor, õigusteaduskonna dekaan Jaan Ginter. Foto: Margus Ansu / Postimees

Konkurents õigus­hariduses oleks teretulnud, aga ainult sel juhu­l, kui suudetakse tõepoolest anda haridust, mis võimaldab Eestis töötada klassikalistel juris­ti ametikohtadel, nagu kohtunik, advokaat või notar – Tallinna Ülikooli 17 õppejõuga pol­e see võimalik, leiab Tartu Ülikooli õigus­teaduskonna dekaan Jaan Ginter.

Reedeses Postimehes kerkis üles vaidlus õigusteaduse õpetamise kvaliteedi üle Tartu Ülikoolis ja Tallinna Ülikoolis («Õigusõpe ajas ülikoolid teravusi vahetama», PM 05.07). Kuna Tallinna Ülikooli (TLÜ) prorektor Priit Reiska vastandus selles artiklis mitmetele minu esitatud mõtetele, selgitan teemat natukene laiemalt.

Prorektor Priit Reiskaga saab kindlasti nõustuda selles – nagu ta intervjuus ERRile mainis –, et dubleerimine on teretulnud konkurents, kui mõlemal on olemas piisavalt õppejõude ja kompetentsi ning üliõpilasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles