Vastu muulikive sõitnud kaater jäi omaniku mureks

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Laos
Priit Laos Foto: Mihkel Maripuu

Päästeamet läks eile Miidurannas muulikivide otsa sõitnud kaatrit välja tõmbama, kuid see ei õnnestunud ja nad lahkusid enne südaööd. Varapäästega peab nüüd tegelema kaatri omanik ise.

Eile õhtul kella 19 paiku ajas tuul tehnilise rikkega kaatri kolme inimesega pardal Viimsis Miiduranna sadama lähedal vastu muulikive. Inimesed pääsesid, kuid kaatri omanik süüdistab piirivalvureid tegevusetuses.

Kohale kutsuti ka päästeamet, kes üritas kaatrit kätte saada, kuid see ei õnnestunud ja nad lahkusid enne südaööd. Kaatriga peab edasi tegelema selle omanik.

«Päästeamet selle juhtumiga rohkem ei tegele,» rääkis Põhja päästekeskuse juht Priit Laos Postimehele. «Sellest hetkest, kui päästjad sealt lahkusid, sai meie jaoks sündmus läbi ning varapääste on omaniku teema.»

Eilsel päästesündmusel oli juhtiv roll politsei- ja piirivalveametil (PPA). Laos seletas, et merepäästesündmus kuulub PPA vastutusalasse, mis tähendab, et selle sündmuse lahendamist juhtis PPA.

«Merel päästavad politsei- ja piirivalveamet ja vabatahtlik merepääste ning maapeal päästavad päästeamet ja vabatahtlikud päästjad,» selgitas ta. «Rannikuvees tehakse koostööd, kuid päästeteenistuse jaoks on meri keskkond, kus oleme PPA abilised.»

«Me rakendame oma võimekusi õnnetuste korral hea meelega, aga ise me merel tegutseda väga ei saa, sest meie suund pole mõeldud merelt päästmiseks,» rääkis Laos. «Me ei varusta ennast merekindlate veesõidukitega, meie meestel ei ole ka sellekohast väljaõpet.»

Tema sõnul on päästeteenistuse laevad pigem transpordivahendid, millega viiakse väikesaartele tehnikat. Ülejäänud on väiksed kaatrid, mis ei ole mõeldud merelt päästmiseks, vaid siseveekogude jaoks.

Postimees küsis kommentaari ka politsei- ja piirivalveametilt, kust lubati vastata kirjalikult. Avaldame selle esimesel võimalusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles