Endine tippkorvpallur Karavajev pääses süüdimõistmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul Sergei Babenko ja Aleksandr Karavajev.
Vasakul Sergei Babenko ja Aleksandr Karavajev. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Põhja ringkonnaprokuratuur lõpetas otstarbekuse kaalutlusel süüasja endise tippkorvpalluri Aleksander Karavajevi suhtes, kes väidetavalt osales tunamullu talvel kakluses.

Prokurör ja Karavajev jõudsid oportuniteedikokkuleppeni täna Harju maakohtus toimunud istungil.

«Prokurör pidas Karavajevi suhtes süüasja lõpetamist võimalikuks, kuna tegemist oli teise astme kuriteoga, puudus varaline kahju ning sellest tulenevalt polnud ka avalikku menetlushuvi,» selgitas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe BNSile.

Samas kohustus Karavajev tasuma süüasja lõpetamise järel riigi tuludesse 2500 krooni.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas Kalevi korvpalliklubi endist legendaarset keskmängijat Karavajevit kehalises väärkohtlemises, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmise korral ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Politsei uurimisandmetel sattus Karavajev seadusega pahuksisse 2007. aasta 24. novembril, kui ta väidetavalt lõi Tallinnas Läänemere teel korduvalt teist meest. Kannatanu pöördus seejärel politseisse ning sama aasta 12. detsembril alustasid korrakaitsjad endise tippkorvpalluri suhtes kriminaalmenetlust.

Karavajev on kinnitanud, et tema ei alustanud tüli ning oli tegelikult ise kannatanu.

213 sentimeetri pikkune Karavajev kuulus Kalevi legendaarsesse korvpallimeeskonda, kes võitis 1991. aastal Nõukogude Liidu meistrivõistlustel esikoha. Karavajev moodustas koos teise keskmängija, 207 sentimeetri pikkuse Sergei Babenkoga tugeva korvialuse jõu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles