Ardo Hansson: uue kasvu otsinguil

Ardo Hansson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Hansson
Ardo Hansson Foto: SCANPIX

Eesti Panga president ja Euroopa Keskpanga nõukogu liige Ardo Hansson leiab, et eelseisvate aastate Eesti majandusarengu võti on inimeste ettevõtlikkuse, teadmiste ja oskuste arendamine, kuna Eestil tuleb lähiajaloos esimest korda kahaneva tööpuuduse ajal toime tulla töötajate väiksema arvuga.

Juuni keskel avaldatud Eesti Panga majandusprognoosi puhul sai suurimat tähelepanu Eesti majanduskasvu tänavuaastane aeglustumine. Kuigi kasv kiireneb juba järgmisel aastal, on õhus siiski küsimus, kas Eesti majandusel on jätkuvalt jõudu Euroopa rikkamatele riikidele järele astuda?

On ilmne, et eelseisev kasv tuleb mõõdukam kui Lehman Brothersi kokkuvarisemisele eelnenud ajajärgul. Selle põhjuseks ei ole kriisi väsitav mõju, pigem vastupidi – Eesti majandus on saanud õppetunni ning varasemaga võrreldes märgatavalt korrastunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles