Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Arvutitootja Dell otsib uut sihti

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Emopulse’i Smile.
Emopulse’i Smile. Foto: tootja

Üleilmse arvutimüügikasvu jahenemine annab tunda arvutitootja Dell pangakontol. Ettevõte on tunnistanud, et Microsoft Windows 8-l põhinevate süle- ja tahvelarvutite müük pole olnud oodatud tasemel, see on sundinud ettevõtte otsima uusi ärisuundi, kirjutab Guardian.

Ettevõtte juhtivtöötaja Sam Burd tunnistas Briti ajalehele, et Dell uurib kantavate seadmete väljavaateid, kuid on põrkunud probleemidele. «Väljakutse esitavad nii hind kui ka sobiva kasutusala leidmine,» ütles Burd. «Näeme, et lähema viie aasta jooksul muutub seadmete suurus ja disain. Nn staatilised arvutid on endiselt tähtsal kohal, kuid üha suurem osa seadmeid on mobiilsed.»

Dell ei ole teatanud oma kantava seadme turuletoomisest, kuid ettevõte uurib valdkonda ja katsetab mitmete ideedega. Ettevõtte arvutimüügikäive vähenes märtsis, aprillis, mais eelmise aastaga võrreldes üheksa protsenti, kasum aga tervelt 65 protsenti, mistõttu arvutitootmise kasumimarginaal oli vaid 2,5 protsenti.

Märksõnad

Tagasi üles