Ametiasutused loobuvad üha enam puhkemajadest ja maavaldustest

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Pank.
Eesti Pank. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Ametiasutused loobuvad üha enam ametikorteritest, puhkemajadest ja maavaldustest, mida neile igapäevases töös vaja pole, et keskenduda põhitegevusele ning kulusid kokku hoida.

Näiteks pani Eesti Pank kahe hoonega Kuressaare kinnistu enampakkumisele, kuna panga juhatuse hinnangul ei sobinud selle kasutamine koolituskeskusena kokku tõhusa organisatsiooni põhimõttega, vahendas ERR-i uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«See oli kunagi loomulikult Eesti Panga ajalooline hoone, aga ma arvan, et kui ta saab mingit rakendust, mis toob ka Saaremaa majandusele rohkem - loob töökohti, uut kasvuvõimalust, see oleks ka positiivne,» ütles Eesti Panga president Ardo Hansson.

Riigi Kinnisvara andmetel on mittevajaliku kinnisvara alates 2010. aastast üha rohkem neile loovutatud, näiteks kui 2009. aastal müüdi neli objekti, siis eelmisel aastal juba 59.

Riigikontroll on mitmeid kordi viidanud, et põhitegevuseks ebavajalikust kinnisvarast oleks mõistlik loobuda, sest kinnisvara haldamine tähendab kulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles