Piirivalve ootas appi vabatahtlikke

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve jättis kaatri lainete valda, kuna ohtu inimeste elule ei olnud, seevastu aga peaksid alusega tegelema vabatahtlikud päästjad.
Piirivalve jättis kaatri lainete valda, kuna ohtu inimeste elule ei olnud, seevastu aga peaksid alusega tegelema vabatahtlikud päästjad. Foto: Elisabeth Rooväli

Pühapäeva õhtul kella 19 paiku ajas tuul tehnilise rikkega kaatri kolme inimesega pardal Viimsis Miiduranna sadama lähedal vastu muulikive. Inimesed pääsesid, kuid kaatri omanik süüdistab piirivalvureid tegevusetuses. Põhja prefektuuri piirivalvebüroo piiriturvalisuse talituse juht Rene Hartõkainen selgitas, et piirivalvurid jäid ootama vabatahtlikke, kes oleksid võimelised pukseerima.

Miks piirivalve kaatril olevaid inimesi ei aidanud?

Meie prioriteet on säästa inimeste elu ja tervist. Nii toimiti ka pühapäeval. Kuna puudus oht inimeludele ning kaatrit üritati ankrusse ajada, otsustasid piirivalvurid jääda ootama vabatahtlikke, kes oleksid võimelised pukseerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles