Ülikooli kirjastus trügis tippu

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikooli õppeprorektor Martin Hallik (vasakul) ja ülikooli kirjastuse peatoimetaja Ivo Volt seisavad ülikooli raamatukogu remondijärgus ruumides, kuhu õige pea kolib sisse kirjastus.
Ülikooli õppeprorektor Martin Hallik (vasakul) ja ülikooli kirjastuse peatoimetaja Ivo Volt seisavad ülikooli raamatukogu remondijärgus ruumides, kuhu õige pea kolib sisse kirjastus. Foto: Margus Ansu

Teadustööde avaldamine Tartu Ülikooli kirjastuses muutus Eesti teadlaskonnale just atraktiivsemaks, sest see väljendab nüüd rahvusvaheliselt kõrget kvaliteeti. Eriti hea uudis on see sot-siaal- ja humanitaarteadlastele.

2010. aastal, kui praegune Tartu Ülikooli õppeprorektor Martin Hallik pidas veel ülikooli raamatukogu direktori ametit, otsis ta lahendust küsimusele, kuidas saaksid sotsiaal- ja humanitaarteadlaste avaldatud artiklikogumikud ja monograafiad nii meil kui ka maailmatasemel tunnustatud. Nüüd võib viimaste aastate töö vilju käega katsuda.

Tartu Ülikooli kirjastus on juulist indekseeritud Thomson Reutersi meedia ja informatsiooni korporatsiooni Book Citation Indexis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles