Boston Globe'i töötajad keeldusid palgakärpest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boston Globe'i hoone fassaad Bostonis.
Boston Globe'i hoone fassaad Bostonis. Foto: AP / Scanpix

USA ajalehe Boston Globe'i suurima ametiühingu liikmed lükkasid eile napi häälteenamusega tagasi lehe omaniku New York Times Company ettepaneku kokkuhoiumeetmena oma palkasid 8,4 protsendi võrra kärpida.


New York Timesi kontsern oli varem hoiatanud, et ilma palga- ja teiste kulukärbeteta ähvardab Globe'i pankrot. Bostoni suurima ajalehe juhtkond teatas vahetult pärast ametiühingu otsust, et kärbib kõigi ametiühingu liikmete palkasid 23 protsendi võrra, et täita oma eesmärk tänavu tegevuskulusid 20 miljoni dollari võrra vähendada, vahendas AFP.

Palgakärbe jõustub järgmisel nädalal. «Teatame kahetsusega, et peame niimoodi talitama, aga teist finantsiliselt toimivat alternatiivi meil pole,» seisis Globe'i juhtkonna avalduses.

Timesi kontsern jõudis eelmisel kuul kokkuleppele kuuega Globe'i seitsmest ametiühingust ning see peaks aitama tänavu kokku hoida umbes 10 miljonit dollarit. Üksmeelele ei jõutud aga suurima ametiühingu ehk Newspaper Guildiga, kuhu kuulub 600 Globe'i ajakirjanikku, reklaami- ja äriosakonna töötajat, veel 10 miljoni dollari kokkuhoiuks.

New York Times Company omandas 137 aasta vanuse Globe'i 1993. aastal 1,1 miljardi dollari eest. 300 000-se tiraaži poolest on Globe USA suuruselt 17. ajaleht. Leht on ilmunud alates 1872. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles