Tallinna rajatav loomeinkubaator sai uue asukoha

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu loomeinkubaatoris.
Tartu loomeinkubaatoris. Foto: Margus Ansu

Tallinna loomeinkubaator tuleb varem selleks kavandatud Niine 11 asemel hoonesse Veerenni 24.


Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli märkis, et Veerenni 24 hoones on kahel korrusel täiesti omaette keskkond loomemajandusega tegelevatele ettevõtetele. Ta lubas, et vaatamata varasematele probleemidele valmib loomeinkubaator sel aastal Tallinnas igal juhul. «Meil on juba mitmeid loomeinkubaatoriga liitunud ettevõtjaid, kes ootavad selle valmimist ning linn on kohustatud praegusel majanduslikult raskel ajal firmasid toetama,» lausus Mutli.

Loomeinkubaatori ruumilahendus peab peegeldama innovaatilist-loomingulist ja isikupärast lähenemist ning siduma kaks korrust üheks tervikuks. Veerenni 24 ruumide ettevalmistamiseks ja sisustamiseks on ette nähtud maksimaalselt kaks miljonit krooni, mille sihtotstarbelist kasutamist kontrollib sihtasutuse nõukogu.

SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid ja Dalton Invest OÜ sõlmisid 31. märtsil 2008 üürilepingu Tallinnas Niine 11 asuvate ruumide üürimiseks. Lepingut on kahel korral muudetud seoses ehitus- ja renoveerimistööde tähtaja edasilükkamisega. Tänavu 6. mail otsustas sihtasutuse nõukogu taganeda antud lepingust, kuna hoone renoveerimistööde ajagraafikust mahajäämine oli niivõrd ulatuslik, et sihtasutusel tekkis põhjendatud kahtlus arendaja suutlikkuses objekt valmis ehitada.

Tallinna rajatav loomeinkubaator pakub alustavatele loomemajandusvaldkonna ettevõtetele teenuseid, mis on eelkõige seotud ettevõtluse alustamisega, sh äriidee esmane analüüs, ärinõustamine ja ettevõtluse baaskoolitus; äri edasiarendamisega seonduv, sh valdkondlikud nõustamised, spetsialiseeritud koolitused, abi koostööpartnerite leidmisel nii Eestis kui välisriikides.

Oluline on inkubaatori poolt pakutav füüsiline infrastruktuur nagu stuudiod, ateljeepinnad, bürood, töökojad ning ühiskasutust võimaldav sisseseade. Ettevõtjate poolt on väga hinnatud inkubaatori abi projektide koostamisel nii partnerite kui rahastamisallikate leidmiseks.

Täna ettevõtjate jaoks juba tegutseva ehk siis ärialustusteenust pakkuva loomeinkubaatori potentsiaalsed kliendid on eelkõige erinevate disaini- ja tarbekunstivaldkondade, aga ka teiste loomevaldkondade esindajad. Eelkõige ettevõtlikud inimesed, kel äris veel vähe kogemusi, kuid kes arvavad, et just loomemajandustegevuse kaudu leiavad nad endale väljundi.

2002. aastast on Tallinnas rajatud kolm ettevõtlusinkubaatorit, neist Kopli ja Ülemiste inkubaatoreid opereerib SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles