Tallinn karmistab kaevetööde eeskirja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevetööd.
Kaevetööd. Foto: Henn Soodla

Linnavolikogu määruse eelnõu järgi täpsustatakse Tallinna kaevetööde eeskirja ning muudetakse senisest rangemaks teekatte kaevetöödejärgse taastamise nõudeid.


Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul ei saa linn teede ja tänavate omanikuna nõustuda olukorraga, kus pärast kaevetöid halveneb tänavate seisukord ning linnale tekitatakse niimoodi olulist ainelist kahju.

«Teekatte taastamise nõuete karmistamisega on võimalik motiveerida tehnovõrkude valdajaid ettenägelikumalt ja hoolikamalt läbi mõtlema oma tegevusi ning kasutama moodsaid kaevetööde tehnoloogiaid,» märkis Boroditš.

Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmanni sõnul kehtestatakse kaevetööde eeskirja muudatusega nõue, et asfaltkate tuleb taastada asfaldilaoturiga kuni 6,5 meetri laiustel teedel sõidutee kogu laiuses. Laiemate tänavate ühel sõidusuunal tehtavate kaevetööde korral on vaja samamoodi taastada sõidutee pooles ulatuses ning mõlema sõidusuuna puhul kogu sõidutee laiuses. Alla viie aasta vanuste asfaltkatete korral on paikamise vähim pikkus 10 meetrit. Vajadusel tuleb vahetada ka äärekivid.

Kaevetööde eeskirja karmistamisega välistatakse olukord, kus piki sõiduteed on kaevejälg või sõiduraja ulatuses uus taastatud asfalt ning selle kõrval ikka vana kate. Niisugune asi mõjub halvasti tee tehnilisele seisukorrale ning on liiklusohtlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles